maak kennis met onze pony's!

Vanwege hun gouden karakter verdienen alle manegepony's van Stal Frontera een dikke 10! Bij de selectie van onze manegepony's wordt niet alleen naar een mooi uiterlijk of prachtige gangen gekeken, maar vooral naar een gouden karakter.

Wij zijn als manege, maar vooral als 'paardenmensen' bijzonder zuinig op onze pony's en paarden, en gaan met groot respect met ze om. Dit verwachten wij dan ook van iedere ruiter/bezoeker van onze manege. Goede leefomstandigheden zoals voldoende beweging, goede kwaliteit voeding en drinkwater, gezondheid, sociaal contact en een frisse schone stal vinden wij ontzettend belangrijk. Onze manegepony's komen naast de manegelessen in groepsverband ook op de weide/paddock, waar zij zich naar hartelust kunnen uitleven. Ze zitten goed in hun vel, en zetten in de lessen dan ook graag hun beste beentje voor!

Kom gauw kennis maken met onze trouwe viervoeters!

Amigo

Amigo Amigo is een hele lieve witte pony. Hij is nog niet zo lang bij ons op de manege. Wist je dat Amigo eigenlijk vriend betekend? Kom gauw vriendjes met hem maken, dan voelt hij zich snel thuis!

Goldie

Goldie Goldie is een super knappe B pony merrie. Eigenlijk heet deze lieverd Golden Girl. Deftig he! Met haar prachtige gouden kleur doet ze haar naam echt eer aan!

Ilustra

Ilustra Ilustra is een grote maat pony die haar sporen in de officiele wedstrijdsport al ruimschoots verdiend heeft. In 2005 liep ze mee op de Nederlandse kampioenschappen dressuur in de klasse Z2! Een geweldige pony voor de gevorderde ruiter of amazone!

Little Spot

Little Spot Deze knapperd doet haar naam echt eer aan, overal op haar gouden vachtje vind je kleine witte vlekjes. Ze is ontzettend lief met rijden en op stal!

Mickey

Mickey Mickey is een van de grotere pony's van de manege. Door zijn formaat is Mickey zowel voor kinderen als voor volwassenen een geschikte pony. Voor de gevorderde ruiter is Mickey een echte uitdaging om te rijden.

Montana

Montana Montana is een prachtige volbloed arabier! Ze doet altijd erg goed haar best voor iedereen die op haar rug zit! Sjors is haar beste vriendinnetje.

Nadja

Nadja Nadja is een kleine witte pony met een gouden karakter! Nadja is zelfs de lievelingspony van Maartje en Joost! Heb je nog nooit op een pony gezeten of ben je misschien toch nog een beetje bang, het maakt Nadja niets uit. Ze past zich hoe dan ook aan haar berijder aan.

Olivier

Olivier Olivier is een van de paarden op onze manege. Bij de minder gevorderden braaf, kun je echter al wat beter rijden dan zul je merken dat deze topper ook heel wat moeilijke dressuuur oefeningen kan!

Papillon

Papillon Papillon is een echte topper! Springen of dressuur, ze kan het allemaal! Ben je een beetje onzeker op het paard? Niet nodig, deze lieverd geeft elke ruiter vertrouwen!

Sandor

Sandor Sandor is wat je noemt een grote vriendelijke reus. Met zijn stokmaat van ruim 1.75m zit je lekker hoog op zijn rug. Hij doet altijd verschrikkelijk zijn best in de les!

Sjors

Sjors Sjors is een hele knappe haflinger dame, altijd betrouwbaar en braaf in de les. Ze is vooral erg gek op eten, voor je het weet heeft ze ergens een hapje hooi of brok te pakken! Maar met haar geinig snoetje komt ze overal mee weg...

Tequila

Tequila Ook Tequila heeft haar sporen in de manege al ruimschoots verdiend. Groot of klein, zij draagt iedereen op haar rug de baan rond. Vanwege haar leidende kwaliteiten wordt Tequila in de beginnerslessen vaak ingezet om voorop te lopen.

Whisper

Whisper Whisper is door zijn lieve karakter de favoriet van vele ruitertjes. Leren hoe je moet galopperen gaat op zijn rug als vanzelf! Met zijn prachtige palomino kleur lijkt hij zo uit een sprookje te zijn weggetoverd!

Y. Shannagh

Y. Shannagh We hebben besloten dat het na alle jaren trouwe dienst bij ons genoeg is geweest voor Shannagh. Ze heeft een heel mooi plekje bij stal de Bonte Hoeve in Sprang Capelle gevonden waar ze lekker van haar pensioen mag genieten. We danken haar voor alle wijze lessen, wat een top pony was ze voor ons!!

Y. Ythan

Y. Ythan Ythan is in februari '15 overleden aan de gevolgen van zijn hoge leeftijd. Hij werd 34 jaar oud, een hele respectabele leeftijd! Hij liep al een tijdje niet meer mee in de lessen en genoot van zijn pensioen op de wei. Bedankt ventje, voor die vele vele jaren dat je voor alle ruitertjes zo je best hebt gedaan!

z. Cindy

z. Cindy We hebben tot ons grote verdriet in dec.'13 afscheid moeten nemen van deze fantastische pony. Cindy leed aan de ziekte van cushing, en de dierenarts kon haar niet meer beter maken. We missen haar ondeugende karaktertje nog elke dag!

z. Funny

z. Funny In 2014 hebben we helaas afscheid moeten nemen van deze geweldige pony. Ze was soms wat eigenwijs, maar altijd lief!

z. Kayleigh

z. Kayleigh Tot ons grote verdriet hebben wij op 31 december 2009 afscheid moeten nemen van Kayleigh. Ze is in korte tijd heel ziek geworden, en de dierenarts kon haar niet meer beter maken. We hebben de moeilijke beslissing moeten nemen haar uit haar lijden te verlossen. Lieve Kayleigh, bedankt voor alles...we zullen jou nooit vergeten!

z. Rosita

z. Rosita 27 april 2011 hebben we afscheid moeten nemen van Roosje. Ze is 36 jaar geworden. Honderden kinderen hebben hier leren rijden op de rug van deze oersterke pony. Na al die jaren trouwe dienst in de lessen heeft ze de laatste jaren lekker op de manege van haar rust genoten. We zullen haar eigen karaktertje erg missen!

z. Shadow

z. Shadow 8 maart 2014 hebben wij geheel onverwacht afscheid moeten nemen van deze geweldige pony. We missen hem enorm!

z. Status

z. Status Helaas hebben we in 2014 afscheid moeten nemen van deze geweldige alleskunner. Met zijn voskleur in de zon leek Status soms net van goud. En eigenlijk was hij dat ook een beetje! Mooie herinneringen blijven aan deze topper!

Z. Witje

Z. Witje Aan het eind van de zomer 2015 hebben we helaas afscheid moeten nemen van Witje. Deze alleskunner heeft een super mooi leven gehad, internationaal in de sport gelopen (springen), een aantal veulentjes gehad, en daarna nog jaren van trouwe dienst als manegepaard. We missen haar enorm, maar denken vooral aan de mooie herinneringen die ze bij ons achtergelaten heeft.